Rebitek

Çerez (Cookie) Nedir?

Günümüzde neredeyse her web sitesi çerez kullanmaktadır. Size daha iyi, hızlı ve güvenli bir deneyim sağlamak için, çoğu internet sitesi gibi biz de çerezler kullanıyoruz. Çerez, bir web sitesini ziyaret ettiğinizde cihazınıza (örneğin; bilgisayar veya cep telefonu) depolanan küçük bir metin dosyasıdır. Çerezler, bir web sitesini ilk ziyaretiniz sırasında tarayıcınız aracılığıyla cihazınıza depolanabilirler. Aynı siteyi aynı cihazla tekrar ziyaret ettiğinizde tarayıcınız cihazınızda site adına kayıtlı bir çerez olup olmadığını kontrol eder. Eğer kayıt var ise, kaydın içindeki veriyi ziyaret etmekte olduğunuz web sitesine iletir. Bu sayede web sitesi, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğinizi anlar ve size iletilecek içeriği de ona göre tayin eder.

Çerezler Neden Kullanılır?

Bazı çerezler, daha önceki ziyaretlerinizde kullandığınız tercihlerin web sitesi tarafından hatırlanmasını sağlayarak, sonraki ziyaretlerinizin çok daha kullanıcı dostu ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmasını sağlar. Ayrıca, web sitesinde bulunan üçüncü taraflara ait linkler, bu üçüncü taraflara ait gizlilik politikalarına tabi olmakla birlikte, gizlilik uygulamalarına ait sorumluluk Rebitek’a ait olmamaktadır ve bu bağlamda ilgili link kapsamındaki site ziyaret edildiğinde siteye ait gizlilik politikasının okunması önerilmektedir.

Çerez Türleri

Ana kullanım amacı kullanıcılara kolaylık sağlamak olan çerezler, temel olarak 4 ana grupta toplanmaktadır:

Oturum Çerezleri: Internet sayfaları arasında bilgi taşınması ve kullanıcı tarafından girilen bilgilerin sistemsel olarak hatırlanması gibi çeşitli özelliklerden faydalanmaya olanak sağlayan çerezlerdir ve internet sitesine ait fonksiyonların düzgün bir şekilde işleyebilmesi için gereklidir.
Performans Çerezleri: Sayfaların ziyaret edilme frekansı, olası hata iletileri, kullanıcıların ilgili sayfada harcadıkları toplam zaman ile birlikte siteyi kullanım desenleri konularında bilgi toplayan çerezlerdir ve internet sitesinin performansını arttırma amacıyla kullanılmaktadır.
Fonksiyonel Çerezler: Kullanıcıya kolaylık sağlanması amacıyla önceden seçili olan seçeneklerin hatırlatılmasını sağlayan çerezlerdir ve internet sitesi kapsamında kullanıcılara gelişmiş Internet özellikleri sağlanmasını hedeflemektedir.
Reklam Ve Üçüncü Taraf Çerezleri: Üçüncü parti tedarikçilere ait çerezlerdir ve internet sitesindeki bazı fonksiyonların kullanımına ve reklam takibinin yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Çerezlerin Kullanım Amaçları

Rebitek tarafından kullanılmakta olan çerezlere ait kullanım amaçları aşağıdaki gibidir:

Güvenlik amaçlı kullanımlar: Rebitek, sistemlerinin idaresi ve güvenliğinin sağlanması amacıyla, bu sitedeki fonksiyonlardan yararlanmayı sağlayan veyahut düzensiz davranışları tespit eden çerezler kullanabilmektedir.
İşlevselliğe yönelik kullanımlar: Rebitek, sistemlerinin kullanımını kolaylaştırmak ve kullanıcı özelinde kullanım özellikleri sağlamak amacıyla, kullanıcıların bilgilerini ve geçmiş seçimlerini hatırlatan çerezler kullanabilmektedir.
Performansa yönelik kullanımlar: Rebitek, sistemlerinin performansının artırılması ve ölçülmesi amacıyla, gönderilen iletilerle olan etkileşimi ve kullanıcı davranışlarını değerlendiren ve analiz eden çerezler kullanabilmektedir.
Reklam amaçlı kullanımlar: Rebitek, kendine veya üçüncü taraflara ait sistemlerin üzerinden kullanıcıların ilgi alanları kapsamında reklam ve benzeri içeriklerin iletilmesi amacıyla, bu reklamların etkinliğini ölçen veya tıklanma durumunu analiz eden çerezler kullanabilmektedir.


Reklam Amaçlı Çerez Kullanımımız

Rebitek, Google Adsense reklam sistemi kullanmaktadır. Bu sistem Google tarafından İçerik için AdSense reklamlarının görüntülendiği yayıncı web sitelerinde sunulan reklamlarda kullanalan DoubleClick DART çerezi içerir. Üçüncü taraf satıcı olarak Google, sitemizde reklam yayınlamak için çerezlerden yararlanır. Bu çerezlerini kullanarak kullanıcılarınıza, sitenize ve İnternet’teki diğer sitelere yaptıkları ziyaretlere dayalı reklamlar sunar. Google reklam ve içerik ağı gizlilik politikasını ziyaret ederek DART çerezinin kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Google Web sitemizi ziyaret ettiği zamanlarda reklam hizmeti vermek için üçüncü taraf reklam şirketlerini kullanmaktadır. Söz konusu şirketler, bu sitelere ve diğer web sitelerine yaptığınız ziyaretlerden elde ettikleri (adınız, adresiniz, e-posta adresiniz veya telefon numaranız dışındaki) bilgileri ilginizi çekecek ürün ve hizmetlerin reklamını size göstermek için kullanabilir. Bu uygulama hakkında bilgi edinmek için ve söz konusu bilgilerin bu şirketler tarafından kullanılmasını engellemek üzere seçeneklerinizin neler olduğunu öğrenmek ve daha fazla bilgi için NAI Self-Regulatory principles for publishers (PDF) belgesinin A Eki’nden yararlanabilirsiniz.


Çerezleri Kontrol Etme ve Silme

Çerezlerin kullanımına ilişkin tercihlerinizi değiştirmek ya da çerezleri engellemek veya silmek için tarayıcınızın ayarlarını değiştirmeniz yeterlidir. Birçok tarayıcı çerezleri kontrol edebilmeniz için size çerezleri kabul etme veya reddetme, yalnızca belirli türdeki çerezleri kabul etme ya da bir web sitesi cihazınıza çerez depolamayı talep ettiğinde tarayıcı tarafından uyarılma seçeneği sunar. Aynı zamanda daha önce tarayıcınıza kaydedilmiş çerezlerin silinmesi de mümkündür. Çerezleri kontrol edilmesine veya silinmesine ilişkin işlemler kullandığınız tarayıcıya göre değişebilmektedir. Bazı popüler tarayıcıların çerezlere izin verme ya da çerezleri engelleme veya silme talimatlarına aşağıdaki linklerden ulaşılması mümkündür. Çerez kullanım seçiminin değiştirilmesine ait yöntem, tarayıcı tipine bağlı olarak değişmekte olup, ilgili hizmet sağlayıcıdan dilendiği zaman öğrenilebilmektedir.


KVKK Hakkında

Rebitek olarak; çalışanlarımız, çalışan adaylarımız, ziyaretçilerimiz, iş bağlantılarımız, müşterilerimiz ve platform kullanıcılarımızın kişisel verilerinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve insan haklarına ilişkin ülkemizin tarafı olduğu uluslararası sözleşmeler ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) başta olmak üzere ilgili mevzuata uygun olarak işlenmesi ve verisi işlenen ilgili kişilerin haklarını etkin şekilde kullanmasının sağlanması önceliğimizdir. Bu nedenle, sayılanlarla sınırlı olmamak üzere; çalışanlarımızın, çalışan adaylarımızın, ziyaretçilerimizin, iş bağlantılarımızın, müşterilerimizin ve platform kullanıcılarımızın faaliyetlerimiz sırasında edindiğimiz kişisel verilerine ilişkin işlemelerini Rebitek Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’na göre gerçekleştirmekteyiz. Kişisel verilerin korunması ve kişisel verileri toplanan gerçek kişilerin temel hak ve hürriyetlerinin gözetilmesi kişisel verilerin işlenmesine ilişkin politikamızın temel prensibidir. Bu nedenle kişisel verilerin işlendiği tüm faaliyetlerimizi, özel hayatın gizliliğinin korunması, haberleşmenin gizliliği, düşünce ve inanç özgürlüğü ve etkili kanun yollarını kullanma haklarını gözeterek sürdürmekteyiz. Kişisel verilerin korunması için mevzuat ve güncel teknolojiye uygun şekilde, ilgili verinin niteliğinin gerektirdiği tüm idari ve teknik koruma tedbirlerini almaktayız. Politikamız, Rebitek bünyesindeki kişisel verilerle alakalı bütün işleme faaliyetleri için uygulanmakta olup, KVKK ve kişisel verilere ilişkin diğer mevzuat ve bu alandaki uluslararası standartlar gözetilerek ele alınmış ve hazırlanmıştır. Kişisel Verileriniz ile ilgili detay aydınlatma metinlerine ve başvuru formuna aşağıdaki dokümanlardan ulaşabileceğinizi bildiririz.

Gizlilik Politikası

Rebitek için ziyaretçilerine ait kullanıcı bilgilerinin güvenliği; en az sağlanan haber okuma deneyimi kadar önemlidir. Bu doküman, sistemin bilgi güvenliği ile ilgili olarak kullanıcıları bilgilendirmek üzere hazırlanmıştır.
Siteyi ziyaret eden kullanıcılara (ZİYARETÇİ) ait hiçbir özel veri kayıt altına alınmamaktadır. Ziyaretçilerin site kullanıma dair veriler ancak anonim olarak site gezinme deneyimini geliştirmek amacıyla kaydedile bilmektedir. Siteye kayıt olan kullanıcılara ait kullanım verileri ise, kendi kullanım tercihlerini belirleyebilecek seçenekleri sunmak amacıyla kaydedilmektedir.
Rebitek, ZİYARETÇİ veya ÜYE’nin site üzerindeki yasal işleme sebebiyet verecek faaliyetleri sonucu resmi makamlardan gelecek talepler karşısında, kullanıcı ve kullanıma ilişkin verileri ilgili makamlar ile paylaşma hakkını saklı tutar.

Yasal Bildirimler

Rebitek yayınlarında, hukuka, yasaya, telif haklarınıza ve kişilik haklarınıza saygılı bir biçimde yayın yapmayı amaç edinmiş olup, 5651 sayılı yasa gereği “içerik sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. Bu sebepten yayın organları tarafından yayınlanan haberleri okurlarımıza aktarmaya çalışmakta olduğumuzdan hukuka aykırı görülen içerikleri kontrol etme yükümlülüğümüz yoktur. Sitemiz “uyar ve kaldır” prensibi ile işlem yaptığından, herhangi bir haber ile kişiliğinize, firmanıza, telif haklarınıza, eserlerinize veya yasal haklarınızın çiğnendiğini düşünen hak sahipleri bize ulaşabilirler. Talep ve şikayetler avukatımız tarafından incelenecek ve ihlal olması durumunda gerekli içerikler kaldırılacaktır.
Her türlü öneri, yorum, değerlendirme ve şikayetlerinizi bizimle paylaşmanızdan mutluluk duyarız. Öneri ve görüşlerinizi bize iletebilirsiniz.


Ticari Elektronik İzin Metni

Kişisel verilerin Rebitek tarafından pazarlama süreçleriyle analizlerin gerçekleştirilmesi, segmentasyon profilleme faaliyetlerinin yürütülmesi, ürün ve hizmetlerin yürütülmesi amacıyla belirtilmiş olan iletişim bilgilerine ticari elektronik iletilerin gönderilmesi kabul edilmiş sayılır.

Daha fazla bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Bizimle İletişime Geç

Bizimle iletişime geçmek için formu doldurabilirsiniz ya da telefon numaramızdan arayabilirsiniz.

whatsapp iletişim
Whatsapp Hattımız İkona tıklayarak Whatsapp üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
iletişim
Telefon Numaramız 0850 346 75 62
mail
Posta Adresimiz iletisim@rebitek.com.tr